7 January 2021

Danmarks førende bureau for 8. år i træk

MyResearch har offentligjort sin årlige bureauanalyse, og for 8. gang i træk er det Isobar, tidligere Magnetix, der løber med titlen som landets førende digitale bureau.

I årets analyse er Isobar både nr. 2 på Brand Styrke, som er et samlet udtryk for kendskab og ”momentum” i markedet, og Brand Position – markedets vurdering af hvad bureauet kan og står for. Tilsammen giver det bureauets ottende førsteplads i den såkaldte Brand Power-score, der samler de to dimensioner.

 

”Vi er selvfølgelig virkelig glade for resultatet”, siger Isobars danske direktør Jimmi Eriksen. ”Vi har været igennem en omstillingsfase i bureauet, og havde oprigtig talt nok ikke turde regne med at kendskabet holdt sig i top i forhold til sidste år – hvor vi stadig havde Magnetix-navnet tilknyttet.”

 

Analysen fra MyResearch bygger i år på besvarelser fra mere end 900 marketingansvarlige – og Jimmi Eriksen fremhæver at det er den væsentligste grund til at Isobar altid har taget MyImage meget alvorligt.

 

”Vi er jo i en branche hvor vi – indrømmet - kan være hurtige til at klappe af os selv. Men uanset hvilke awards der bliver uddelt, er der jo intet der er vigtigere end hvad kunderne føler og siger. Og MyImage er den eneste analyse hvor kunderne kommer så tydeligt til orde, og derfor er vi også virkelig stolt over ikke bare den samlede førsteplads, men også at der er så mange parametre og del-scores hvor vi er i top 3 – og ikke et eneste parameter hvor vi er udenfor top 10. Når man gerne vil levere bredt på en ambitiøs customer experience dagsorden, kan det være svært at profilere sig mod mindre specialistbureauer – men de kunder der kender noget til os, synes heldigvis at vi kan levere på det ambitiøse løfte”.

 

Blandt de imageparametre hvor Isobar rangerer i landets top 5, er ”Strategisk stærke”, ”Gode til at skabe resultater”, ”Gode til at integrere kommunikationsløsninger”, ”Gode til at anvende den seneste digitale viden”, og ”Har mange digitale specialkompetencer”.

 

I forhold til de senere år er flere konkurrenter kommet tættere på i dette års analyse. Det er dog ikke noget der giver anledning til stor bekymring hos bureauets ledelse. ”Tværtimod”, siger Jimmi Eriksen. ”Hvis vi var gået tilbage i vores egne kunders vurdering, ville det være kritisk. Men når vi kigger på scoren blandt egne kunder, er vi tværtimod gået markant frem på en række områder – og heldigvis på mange af de områder der er allervigtigst for os. Fx synes markant flere af vores egne kunder i år at vi udmærker os på både strategi, kreativitet og forretningsforståelse. 

 

Så længe den faglighed er på plads, så kan vi godt leve med at vores øgede internationale fokus, vores navneskift og en nylig reorganisering har ført til at der er dele af markedet – der måske ikke har så meget berøring med os – hvor vores profil ikke er helt så skarp som den var engang. Vi ved at vores succes først og fremmest afhænger af om vi loyalt og ydmygt giver modig rådgivning til vores eksisterende kunder og holder det vi lover dem, så det vil altid være vores førsteprioritet.”

 

Det daværende Magnetix blev for første gang nr. 1 i MyImage 2014 og har fastholdt placeringen lige siden, trods navneskifte til først ”Magnetix linked by Isobar” (2018-19), ”Isobar (tidligere Magnetix)” (2020), og nu ”Isobar” (2021).

 

Kilde: MyImage 2021, MyResearch