7 April 2021

Joel Pircklen on Isobarin uusi copywriter

Isobarin luova tiimi sai kaivatun lisävahvistuksen, kun Joel Pircklen aloitti Isobarilla copywriterina. Oivalluksista, skeittaamisesta ja lumilautailusta syttyvä Joel on työskennellyt aiemmin Dagmarin Stories-yksikössä.

Työssään Joel arvostaa eritoten hyvää tiimihenkeä ja mieleenpainuvia kuvauspäiviä, joiden tuoksinnassa pääsee ihailemaan kollegoiden raudanlujaa ammattitaitoa. Vapaa-ajallaan Joel ei ainoastaan skeittaa tai lumilautaile, vaan myös käyskentelee päämäärättömästi ympäri Helsinkiä.

 

Annetaan Joelin kertoa itsestään omin sanoin! Aluksi Joel tarjoilee kolme informatiivista ja samalla melko hämmentävää tapaa vapaa-ajaltaan. Jälkiruoaksi on luvassa inspiroivimmat asiat Joelin työstä (joka ei kaikkien kasvien onneksi liity mitenkään puutarhanhoitoon).

 

Top 3 tapaa tappaa huonekasvit:

 

1. Liikakastelu

Kävelen ylpeänä kotiin sisään uuden upean kasvin kanssa. Se on tuuhea ja hyvinvoiva. Olen ostanut hienon ruukunkin, jonka olet päättänyt sopivan niin esteettisesti kuin fyysisestikin hyvin uuden silmäteräni kasvualustaksi. Asetan tulokkaan ruukkuunsa, ja sijoitan sen paikkaan, jossa sen on varmasti hyvä olla. Aloitamme onnellisen elämän yhdessä. Seuraavana päivänä, ihaillessani, kuinka kotini viihtyisyys on noussut aivan uudelle tasolle, päätän antaa kasville hieman vettä. Kasvit tykkäävät vedestä. Paitsi kaktukset. Haluan tarjota parasta mahdollista ja varmistaa, ettei lehtevältä elämänkumppaniltani puutu mitään. Muutama päivä kuluu ja kohta olen jo kuitenkin unohtanut ohjeistuksen kastelutiheydestä ja annan kasville varmuuden vuoksi vettä. Ettei nyt vaan tulisi jano. Itse pyrin juomaan päivittäin paljon vettä. Nesteytys onkin riittävän unen rinnalla asia, jota pidän tärkeimpänä omaan fyysiseen hyvinvointiini vaikuttavana tekijänä. Siksi kastelen uutta kasvianikin runsaasti. Usein. Kunnes sen lehdet kellastuvat ja putoavat. Vaikka olen tarkoittanut pelkkää hyvää, olen tahattomasti hukuttanut kasvini.

 

2. Kastelun unohtaminen

Joskus onnistun kuitenkin hillitsemään itseni ja kastelen kasvejani harvemmin kuin itse juon vettä. Kastelun siirtyessä pois aktiivisesta päivärytmistä, on vaarana, että se siirtyy mielessä syvälle sen perukoille. Tällöin unohduksia tapahtuu. Monet kasvit säilyvät yllättävän pitkään vehreinä, vaikka kastelun unohtaisikin, olen huomannut. Unohduksen ollessa tarpeeksi pitkäaikainen, tulee raja kuitenkin aina vastaan. Jopa kaktuksilla. Jälleen kerran, vaikka tarkoitusperäni ovat olleet hyvät, on kasvi päässyt korjaamattomasti kuivumaan.

 

3. Siirtely

Ihan joka kerta en myöskään unohda kastelua kokonaan, vaan onnistun antamaan kasville vettä sopivissa määrin. Tai niin ainakin uskon. Vaikka olenkin hyvin, hyvin alkuvaiheillani matkallani kohti kukoistavaa kotiviidakkoa, olen silti havainnut, että kasvien hoitoon liittyy muutakin kuin kastelu. Merihakalaisessa yksiössäni on vain yksi ikkuna ja vaikka se onkin iso, on sen ääressä vain rajallinen määrä paikkoja, jossa kasvit pääsevät paistattelemaan auringossa. Siksi olen koittanut, varsinkin talvisin, siirtää ajoittain kaikkia kasvejani ikkunan viereen ruokapöydälle. Osa kasveista ei ole moksiskaan, mutta samaa ei voi sanoa ainakaan lyyraviikunasta, joka pudotteli äskettäin suuret lehtensä mielenosoituksellisesti hyvin nopeasti jouduttuaan siirtämisen uhriksi. Aika näyttää, kuinka lyyraviikunan käy kesän koittaessa, mutta pelkään pahinta.

 

Syy sille, miksi minulla vaikuttaa olevan enemmän kerrottavaa huonekasvien tahattomasta tappamisesta, kuin inspiroivista kasvatustarinoista, lienee oma halukkuuteni oppia kokemuksen kautta. Lisäksi vapaa-aikani täyttävät suurimmilta osin lumilautailu, skeittaus, päämäärätön käyskentely ympäri Helsinkiä ja (normaaliaikana) taidemuseot sekä muu kulttuurista eri muodoissa nautiskelu. Aikaa järjestelmälliselle kasvienhoidolle ja sen opettelulle pitäisi siis epäilemättä raivata, jotta asuntoni täyttyisi hyvinvoivista kasveista, nykyisen muutaman hengestään taistelevan sijaan.

 

Top 3 asiaa copywriterin työssä:

 

1. Oivallukset

Niin pienet kuin suuretkin. Kun jollain välähtää, innostun. Copywriterina pääsen onneksi usein tilanteisiin, jossa oivalluksia haetaan.

 

2. Verbaaliakrobatia

Myönnetään, tämä on oivallusten alakategoria, mutta oivaltava kielellinen leikittely jää itselle erityisen hyvin mieleen. Se on hyvä keino herättää huomio, kun aikaa on vain vähän ja tilaa rajallisesti. Niin kuin mainonnassa usein on. Siksi se saa oman paikkansa listalla.

 

3. Tuotanto

On hienoa nähdä ja/tai kuulla, miten ideat heräävät henkiin ja saavat lisää kerroksia toteutusvaiheessa. Kuvauspäivät ja äänityssessiot ovat siksi aina antoisia.

 

Yllälistattujen lisäksi sekä töissä että vapaa-ajalla yhtenä yhteisenä ykkösenä kuitenkin toimivat ihmiset. Ystävät, sukulaiset, työkaverit. Tätä työtä ei tehdä yksin. Hyvä fiilis työyhteisössä innostaa ja ruokkii luovuutta. Hyvä porukka töissä saa ideat lentoon. Hyvä porukka vapaa-ajalla tekee harrastuksista elämäntapoja ja parantaa kaikkia kokemuksia. On hyvä olla, kun lähellä on kivoja ihmisiä!