12 November 2021

BHG Group chooses Merkle as agency partner (Swedish)

Det står nu klart att Merkle blir byråpartner till BHG Group AB (publ) (”BHG”) i deras arbete med att vidareutveckla den digitala upplevelsen inom bolagets olika enheter. För Merkle innebär uppdraget CRM-strategier samt implementering av olika tekniska lösningar.

BHG är Nordens ledande e-handelsföretag mot konsumenter och Europas största renodlade onlineaktör inom Do-It-Yourself och heminredning. Bolaget driver över 100 digitala samlingsplatser genom sina olika varumärken och nu påbörjas ett omfattande arbete med att ta BHGs digitala kanaler till nästa nivå.

– Vi lägger stor vikt vid vår digitala mognad och det här är ett långsiktigt arbete vi tar oss an för att ytterligare ge våra partners och kunder bästa tänkbara service och upplevelse när de väljer oss, säger Niclas Hanson, Integration & Process Manager, BHG. Merkle visade tidigt i vår dialog att de verkligen förstår vår ambition att alltid utgå från konsumentens behov, och vi ser fram emot att få arbeta tillsammans med dem, avslutar han.

Merkle är en världsledande byrå inom kundupplevelsestrategi, rådgivning, data & analys, CRM och marketing technology. Uppdraget för BHG kommer att genomföras från Sverige och Finland, med resurser och expertis från det globala nätverket.

– Vi är stolta över att få hjälpa BHG framåt i deras transformation. BHG är en kund som verkligen kan dra nytta av vår bredd av kompetensområden inom Merkle och vi ser fram emot att kunna hjälpa dem med sin digitala utveckling för att kunna skapa en ännu starkare kundupplevelse, säger Alexander Sintorn, Kontorschef på Merkle i Göteborg. 

Även Merkles systerbyrå Isobar kommer att ha en roll i samarbetet med BHG, främst genom kreativt arbete och koncept.

För mer information, kontakta:
Isobar
Andreas Sjöstrand
Head of PR
0735137140
andreas.sjostrand@isobar.com